Výroční zpráva 2007

SDH BLAŽKOV ROK 2007

V uplynulém roce 2007 jsme pokračovali ve všech činnostech z předcházejících let.

Jakmile roztál sníh a půda trochu vyschla byla svolána brigáda na shrabání staré trávy na hřbitovech a okolí. Na jaře jsme také sbírali kameny na polích Slavonie, a.s. na oplátku za plochu na trénování a dovoz vody. V květnu jsme také vyčistili požární nádrž, provedli údržbu požární zbrojnice a úklid okolo ní.

Také se opět konala akce spojená s posezením a pálením čarodějnic pro členy SDH Blažkov, místní obyvatelé a mladé hasiče.

Opět jsme se zúčastnili seriálů soutěží, které proběhly pod záštitou ,,Náchodského pivovaru ,,PRIMÁTOR¨, který je generálním sponzorem ,,Náchodské hasičské PRIMÁTOR ligy¨.

V rámci 6. ročníku Náchodské hasičské PRIMÁTOR ligy jsme se zúčastnily 7. soutěží:

O každé soutěži této ligy byl publikován článek v ,,Náchodských novinách¨, který vždy vycházel ve středu po soutěžích.

Asi největší a nejdůležitější akcí uplynulého roku bylo uspořádání slavnostního předávání pohárů získaných v Náchodské hasičské PRIMÁTOR lize. Na přípravě a samotné organizaci slavnostního večera jsme se podíleli společně se členy SDH Jestřebí. Tato akce se konala 17.10.2007 v požární zbrojnici v Jestřebí. Naše ženy získali pohár za celkově čtvrté místo a muži za umístění na celkovém druhém místě.

I v loňském roce jsme uspořádali další ročník soutěže ,,Blažkovský pohár¨ v požárním sportu. Přičemž jsme zároveň uspořádali soutěž požárních družstev okrsku Mezilesí. Nejdříve se dopoledne konala soutěž v požárním sportu zařazená do NHLP a odpoledne potom okrsková soutěž. Muži se umístili na 3.místě a ženy na 1.místě, zde nás také reprezentovaly mladé holky a i bez tréninku skončili na 4.místě.

Také v letošním roce jsme velmi ocenili pomoc ostatních členů a místních obyvatel. Na soutěž bylo třeba zabezpečit dostatek rozhodčích. Nám vypomohly rozhodčí z SDH Nový Hrádek paní Jarmila Grimová a Olina Beková a SDH Slavoňov pan Josef Suchánek.

Celou soutěž provázel slovem pan Pavel Suchánek ml. a Jan Remeš hudbou.

Jak už jsem předeslal i v loňském roce jsme pracovali s mladými hasiči.

Děti se zúčastnili těchto soutěží: Hasičský trojboj v Hynčicích Rožnovský pohár Závod v požární všestrannosti v Šonově Závod v požárním útoky a ve štafetách v Nízké Srbské Závod v požární všestrannosti v Mezilesí

Nejen na jaře, ale i během léta a na podzim se v našem sboru pracovalo. I nadále jsme seskali trávu na hřbitovech , okolo nich a přilehlém parkovišti. S pomocí mladých hasičů jsme na podzim také hrabali spadané listí .

Zástupci našeho sboru se zúčastnilo různých školeních, valných hromad pořádaných buď okrskem nebo okresem. Mimo jiné jsme se zúčastnili námětkového cvičení hasičů okrsku Mezilesí, které se konalo na Sendraži.

Také v tomto roce nás velmi podpořila akciová společnost SLAVONIA a.s. a Obecní úřad Slavoňov. Nelze opomenout sponzorské dary podnikatelů, díky kterým jsme měli pěkné ceny n naší soutěži.

Ještě jednou bych rád poděkovat všem členům , kteří nám pomohli s přípravou a také s perfektním průběhem soutěže.

Velice rád bych jménem svým a jménem vedení sboru poděkoval všem sponzorům a zástupcům Obecního úřadu ve Slavoňově za příjemnou spolupráci v uplynulém roce.

Všem přítomným přeji mnoho štěstí a úspěchů v dalším roce.

• Obecní úřad
    Slavoňov č.p. 74
    549 01 Nové Město nad Metují

tel.: 491 472 296

Pověřenec pro ochranu osobní údajů Bc.Veronika Spilková

Úřední den:
    Středa od 18:00 - 20:00 hod.
    Číst dál...